Ove sisteme možemo podeliti u tri osnovna tipa:

Sterilne jedinice za vacuum filtraciju

Jedinica za vakuumsku filtraciju za jednokratnu upotrebu predstavlja samostalnu jedinicu satavljenu od graduisanog levka na vrhu, sklopa filtera i graduisanog rezervoara. Dostupne su sa PES, CA i PVDF membranama u različitim veličinama pora za sterilno filtriranje bioloških rastvora, medija za kulturu tkiva i pufera. Isporučuje se u dve veličine levka (250 i 500 ml) i 3 zapremine boce rezervoara (250, 500 i 1000 ml).

Prednosti:

  1. Jednokratna, sterilisana gama zračenjem i bez pirogena
  2. Široka baza rezervoara obezbeđuje stabilnost tokom upotrebe
  3. Rezervoar sa teksturnim područjima za lakše rukovanje
  4. Navoj GL45 omogućava upotrebu standardnog tipa boce za čuvanje filtrata.

Stakleni nosač filtera sa vacuum bocom

Nosači vakuumskih filtera pružaju rešenje za višekratnu upotrebu, uključujući filtriranje pokretnih faza hromatografije i analizu zagađenja česticama. Napravljen od 100% borosilikatnog stakla, obezbeđuje otpornost i na najagresivnije rastvarače.

 

Nosač filtera uključuju levak, stezaljku, postolje i čep. Ceo sistem uključuje još držač filtera, prihvatnu bocu i adapter. Dostupni su u zapremini staklenog levka od 250mL / 300mL / 500mL i zapremini vacuum boce od 0,5L / 1L / 2L u zavisnosti od primene.

 

Standardni levak izrađen je u prečniku od 47mm / 52mm i povezan je na vacuum bocu preko staklenog sintera koji sprečava kontaminaciju filtrata.

Sistem za filtraciju sa više mesta

Bez obzira na metodu koja se koristi membrane moraju biti zaštićene tokom filtracije. Nosač filtera (levak) pruža strukturnu potporu i omogućava zaptivanje oko membrane, čime se sprečava kontaminacija filtrata. Nosači su namenjeni višekratnoj upotrebi i izrađeni su od stakla, plastike ili metala, a prilagođeni su prečniku filtera.

 

Vacuum manifold (nosač) podržava istovremeno filtriranje tri ili šest uzoraka. Manifold spaja sva filtraciona mesta na jedan izvor vakuuma i koristi odvojene kontrolne ventile. 

 

Koristi se za filtraciju vodenih, organskih ili korozivnih tečnosti ili kod analiza zagađenja česticama.

EnglishSerbian